Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κουλουράκια πασχαλινά με αμμωνία


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι  
  • 250 γραμ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • 6 κρόκοι αυγών 
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. βανίλια 
  • 2 κ.γ. αμμωνία 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους και τη βανίλια. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ελαλλάξ το γάλα με το αλεύρι.

Ζυμώνοουμε προσθέτοντας αν χρειάζεται κι άλλο αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.  Τα αλείφουμε με έναν κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου