Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Σαρλότ φράουλας!

Αγαπημένο γλυκό για όσους αγαπούν τις φράουλες και τα γλυκά με γιαούρτι. 
Υπέροχη πρόταση για μετά το πασχαλινό τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ 
  • 25-30 μπισκότα σαβουαγιάρ 
  • 300 γραμ. μασκαρπόνε ή τυρί philadelfia
  • 1½ φύλλο ζελατίνας (7,5 γρ.)
  • 300 γραμ. γιαούρτι
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γραμ. φράουλες (καθαρό βάρος)
  • γάλα για να μουσκέψουμε τα σαβαγιάρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε την άχνη με το μισό μασκαρπόνε με κουτάλι. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουσκέψουν σε λίγο κρύο νερό για 2-3 λεπτά.Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν.

Ενσωματώνουμε τις ζελατίνες στο μείγμα τυριού -ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τον πάτο της φόρμας με ένα κομμάτι λαδόκολας ακριβώς στο μέγεθος του πάτου. Βάζουμε το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε 100γραμμάρια φράουλες και τις βάζουμε από πάνω και καλύπτουμε με μπισκότα, που βουτάμε σε γάλα για πολύ λίγο.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές, τελειώνουμε με μπισκότα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο 4 ώρες.

Για να το ξεφορμάρουμε βουτάμε σε καυτό νερό την φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα. Το φέρνουμε τούμπα σε πιατέλα. Βρέχουμε για λίγο τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα κολλάμε στο γλυκό. Γαρνίρουμε από πάνω και γύρω-γύρω με φράουλες κομμένες. Ρίχνουμε επάνω τους λίγη ζάχαρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου