Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Κουλουράκια κανέλας (νηστίσιμα)


ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. αλεύρι (περίπου)
  • ½  ποτήρι ζάχαρη
  • ½  ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ½  ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½  κ.γ. σόδα 
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ώστε να επιτύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά.


Μια πολύ ωραία συνταγή έχει και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για κουλουράκια κανέλας με κόκκινο κρασί. Διαφορετική συνταγή, εξίσου νηστήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου