Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Καταΐφι γλυκό με τυρί (kunefe)


ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό καταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 1 κούπα φυστύκι αιγίνης ψημένο (ανάλατο) 
για το σιρόπι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό 
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το ανθότυρο μ' ένα πηρούνι και ανακατεύουμε με τη κρέμα γαλάκτος να γίνει λεία πάστα.
Ανοίγουμε το καταΐφι, βουτυρώνοντας πολύ καλά να πάει παντού το βούτυρο.
Βάζουμε το μισό καταΐφι σ' ένα πυρέξ, το μίγμα του τυριού και στη συνέχεια σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταΐφι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με το φυστίκι αιγίνης και περιχύνουμε το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου