Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Εύκολα cup cakes σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ (για 24 τεμάχια)
  • 2 αβγά
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 4 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι κακάο
  • 1 ½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • ½ κ.γ. αλάτι
για το γλάσο
  • ½ φλ.βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ.  κακάο καλής ποιότητας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα αβγά με το νερό, το γάλα και το καλαμποκέλαιο σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο, το αλεύρι, την ζάχαρη, το baking powder, την βανίλια και το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε καλά τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα με τα αβγά.  Τα βάζουμε σε φορμάκια για cup cakes και ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το ¼ κ.γ. αλάτι. με ηλεκτρικό μίξερ ή μίξερ χειρός χτυπάμε το ½ φλυτζάνι βούτυρο μέχρι που να αφρατέψει και προσθέτουμε το μείγμα κακάου, σιγά σιγά/ ρίχνουμε τις 2 κ.σ. γάλα και το ½ κ.γ. βανίλια. Χτυπάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε το γλάσσο σε κορνέ ή και με ένα κουταλάκι η  μαχαίρι σπάτουλα αν δεν έχουμε κορνέ γλασάρουμε και διακοσμούμε.
Εναλλακτικά μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε λευκό γλάσο ζάχαρης, το οποίο φτιάχνεται πολύ εύκολα με 4 κούπες ζάχαρη άχνης,1 κ.γ. βανίλια, 1/3 κούπας νερό και 2κ.σ. γλυκόζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου