Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Εύκολη τούρτα καραμέλα

ΥΛΙΚΑ 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό
  • 1 ζαχαρούχο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 5 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 2 πακέτα σαβουαγιάρ 
  • σαντιγί 
  • αμύγδαλα ή παστέλι αμυγδάλου για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολητικό τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη με τις 4 κ.σ. νερό να γίνει καραμέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα επιπλέον ποτήρι νερό να λιώσει και γίνει ένα μίγμα. 
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και συμπληρώνουμε άλλα τρία ποτήρια νερό, αφού έχουμε διαλύσει σ' ένα από αυτά το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά έως ότου πήξει.
Ανακατεύουμε με το μίγμα της καραμέλας.
Στρώνουμε σε μια "φόρμα στεφάνι" τα σαβουαγιάρ, αφού τα έχουμε νοτίσει σε γάλα με λικέρ και στη συνέχεια το μισό μίγμα καραμέλας. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
Έχουμε στο μεταξύ χτυπήσει τη σαντιγί και γαρνίρουμε την τούρτα με αυτή και καβουρντισμένα αμύγδαλα ή χοντροαλεσμένο παστέλι αμυγδάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου