Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μπακλαβάς με κομμάτια σοκολάτας & αμύγδαλο

Απίθανη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου! Την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές... Οσοι αγαπούν τη σοκολάτα θα τρελαθούν...!!!

ΥΛΙΚΑ
  • 30 φύλλα για μπακλαβά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. σπασμένα αμύγδαλα
  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • λίγη κανέλα σκόνη αυγά 
για το σιρόπι
  • 850 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • φλούδα λεμονιού & χυμό 1/2 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση, ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τη κανέλα και τη σοκολάτα.
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε πέντε φύλλα μπακλαβά, βουτυρώνοντάς τα.
Απλώνουμε γέμιση σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τσαλακωμένα φύλλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή άλλες δύο φορές.
Επειτα βουτυρώνουμε και σκεπάζουμε με άλλα πέντε φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Χαράζουμε τα κομμάτια και βουτυρώνουμε.
Ψήνουμε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για 40 λεπτά περίπου. 
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάσουμε το γλυκό.
Αφού ψηθεί ο μπακλαβάς, τον σιροπιάζουμε ζεστό μόλις βγεί από το φούρνο, και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Από το βιβλίο του Λευτέρη Λαζάρου "ο master chef στην κουζίνα σας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου