Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ανάποδη μηλόπιττα

ΥΛΙΚΑ
  • 3/4 βιτάμ
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη 
  • 1/2 κ.σ. κανέλα 
  • 2 κ.σ. κονιάκ 
  • 4 μήλα κομμένα σε φέτες ή ροδέλες  
  • λίγα καρύδια 
για τη ζύμη
  • 6 αυγά 
  • 2 φλιτζ. αλεύρι φαρίνα 
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη 
  • 3 βανίλιες 
  • λίγα καρύδια 
  • μήλο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βιτάμ και τη ρίχνουμε σε στρογγυλό ταψάκι. Να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα να πάνε παντού και τοποθετούμε τις φέτες/ ροδέλες των μηλών. Στα ενδιάμεσα βάζουμε καρύδια. 
Κάνουμε τη ζύμη. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες και στο τέλος προσθέτουμε προαιρετικά το τριμμένο μήλο και τα καρύδια.
Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα μήλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου