Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μαρμελάδα/ γλυκό πορτοκάλι!!!

Υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, κάτι μεταξύ γλυκού του κουταλιού και μαρμελάδα... Οσοι την έφαγαν, έχουν ξετρελαθεί... 

ΥΛΙΚΑ δεν μπορώ να δώσω με ακρίβεια, θα δείτε παρακάτω γιατί...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε πορτοκάλια χωρίς χτυπήματα, με έντονο χρώμα και όχι πολύ μαλακά. Τα βράζουμε σε αρκετό νερό σε δυνατή φωτιά για 1 ώρα.
Μόλις κρυώσουν λίγο τα βόβουμε σε λεπτές φέτες (πετώντας τις άκρες και τα κουκούτσια) ή σε κυβάκια.
Τα ζυγίζουμε μαζί με τον χυμό που έβγαλαν όταν τα κόβουμε και προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 30 περίπου λεπτά, από την ώρα που θα πάρουν βράση, έως ότου δέσει η μαρμελάδα.
Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Γεμίζουμε μέχρι πάνω.
Σφραγίζουμε κι αναποδογυρίζουμε τα βάζα. Τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως. Διατηρούμε τα βάζα στο ντουλάπι για μήνες.
Όταν τα ανοίξουμε φροντίζουμε να τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου