Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Απίθανη πορτοκαλόπιτα!



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 9 αυγά 
  • 2 γιαούρτια
  • 2 ποτ. νερού σπορέλαιο
  • 2 ποτ. νερού ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 βανίλιες 
  • 2 φακ. μπέικιν
για το σιρόπι
  • 4 1/2 ποτ. ζάχαρη
  • 3 1/2 νερό
  • φλούδες από 2 πορτοκάλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά πρώτο για να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν και προσθέτουμε μέσα το ξύσμα, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το μπέικιν.
Προσθέτουμε τέλος τα φύλλα κομμένα και ξασμένα και βάζουμε σε ταψί που έχουμε ελαφρά βουτυρώσει.
Ψήνουμε στους 180-190οC για 50-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου