Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μπακλαβάς με φυστίκι αιγίνης

ΥΛΙΚΑ
  • 40 φύλλα κρούστας για μπακλαβά
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 300 γρ. φιστίκι Αιγίνης
για το σιρόπι
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 80 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε.
Αλέθουμε το φιστίκι στο μπλέντερ.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί  και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού).

Συνταγή που την έχει παρουσιάσει ο Στέλιος Παρλιάρος στις Γλυκές Αλχυμίες του Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου