Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μπισκότα βανίλιας

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • 2 αυγά 
  • 5-6 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γ. βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τ΄ αυγά και και τη βανίλια και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με τα κούπ πατ σε διάφορα σχήματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και να τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί μπισκότων.

 
Αν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια προσθέτουμε στο μίγμα πριν το αλεύρι 1/2 ποτήρι γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει 6 κ.σ. κακάο και 1κ.γ. κανέλα.

Μπορούμε αν θέλουμε να τα γαρνίρουμε με πάστα ζαχαρής ή γλάσο δημιουργώντας διάφορα σχέδια για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή μια γιορτή.
Δείτε παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις διακόσμισης των μπισκότων σας για κάθε περίσταση:

    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου