ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. φύλλα κρούστας
- 400 γρ. βούτυρο Lurpak
για τη γέμιση
- 1 κιλό αμυγδαλόψυχα (ελαφρά καβουρντισμένη & χοντροαλεσμένη)
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά χωρισμένα
- 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
Προσθέτουμε στους κρόκους τη μαστίχα και ανακατεύουμε εναλλάξ τα αμύγδαλα και τη μαρέγκα. Αν το μίγμα είναι αραιό δεν βάζουμε όλη τη μαρέγκα.
Τυλίγουμε σε ρολάκια και αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντάς το για 5'. Περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγούν από το φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου